Ventilasjon

Ventilasjon er veldig viktig både på varme dager for utluftning, men og for luftsirkulasjon mht. kondens (spesielt for uisolerte hagestuer).

Rommet bør kunne åpnes opp på 2 vegger slik at en får fullstendig utluftning på varme soldager. I tillegg bør en og ha noen høysittende luftevinduer, gjerne øverst i skrå der luften er varmest. Vi leverer nå motoråpning på luftevinduer slik at de er lette å betjene.

En hagestue eller vinterhage som står helt lukket og uoppvarmet, spesielt i den kalde årstiden, vil kondensere innvendig. Spesielt hvis det er betonggulv uten fuktsperre eller terrassebord vil luftfuktigheten stige.

Kondens innvendig kommer av høy luftfuktighet i hagestuen, og denne kondenserer på de kalde flatene i tak og vegger. Dette er spesielt et problem for en uisolert hagestue i vinterhalvåret. Det er flere ting som kan hjelpe; en kan holde temperaturen over kondenseringstemperatur, gjerne 10-15 grader (det kan være en utfordring på en uisolert hagestue). En kan ha en avfukter som slår seg på når luftfuktigheten stiger, det er en rimelig sak som gir god effekt. Men hvis rommet er uten oppvarming er det viktig å ha luftevinduer åpne som kan sikre luftsirkulasjon. Hvis en lukker rommet helt vil luftfuktigheten øke, og det vil kondensere på alle flater og fryse på innsiden når det er frost.

Ta kontakt med oss eller kom innom vårt showroom.

Vi hjelper deg å designe, tegne og produsere etter dine behov og ønsker.