Sesong-guiden

En vinterhage skal være fullisolert, en hagestue stiller mindre krav til isolasjon. Felles for begge er at de skal holde vind og nedbør ute. Kravet til tetthet og funksjon må settes høyt. Du kan være 100% trygg på kvaliteten når du velger en av våre løsninger.

Hagestue for sesongen «vår til høst»

Her brukes enkeltglass i alle dører og vinduer, og aluminiumsprofilene i glassfelter er hele uisolerte profiler. En takplate på 16 mm gir mye lys gjennom taket samtidig som den isolerer og sikrer kondensfritt tak. Selv om stuen er å anse som uisolert bør en isolere noe i gulv og faste vegger, men mest av alt bør rommet være tett for trekk da det ofte er trekken som skaper varmetapet.

Til glassfelter brukes skyvedører og skyvevinduer, samt vinduer etter mål i gavler og faste felt. En hagestue kan også bygges frittstående eller tilknyttet garasje eller lignende likeså vel som tilknyttet bolig.

Mange lager seg en innendørs hage med mye planter, da en ved litt oppvarming holder det nok temperert til at plantene får en «mild vinter». På dager med sol vil stuen også kunne benyttes på den kalde årstiden, da etslikt glassrom blir fort oppvarmet av solen selv på dager med kulde.

Hagestue med isolerglass for lengre sesong

Her brukes standard isolerglass, dvs. 2 lags glass i alle dører og vinduer av en kvalitet som tilsvarer vinduer som står i de fleste hus som er noen år gamle. Aluminiumsprofilene i glassfeltene er hele uisolerte hus som er noen år gamle. Aluminiumsprofilene i glassfeltene er hele uisolerte profiler.

Til takdekke brukes vanligvis 32 mm. kanalplast eller isolerglass, noe som gir god isolering og mye lys gjennom taket. Gulv og vegger isoleres og en bruker gjerne varme i gulvet. Dette er den mest mest solgte varianten, da mange ønsker en isolert hagestue, samtidig som de budsjettmessig ikke vil gå på en vinterhage. Dører mellom stue og vinterhage må beholdes for å kunne lage temperaturskille ved behov (viktig mht. byggforskrifter).

Vinterhagen -fullisolert

– er beregnet brukt hele året og kan om ønskelig også åpnes opp som en del av stuen. En må imidlertid være oppmerksom på at et rom med glass på alle vegger og tak vil ha betydelig større varmetap enn et boligrom med faste vegger.

En vinterhage er fullt isolert i gulv og vegger. Alle profiler i glassfelter har brutt kuldebro, dvs. isolatorer som hindrer kontakt mellom ytre og indre del av vindusrammer osv. Dette hindrer varmetap gjennom rammene, og en unngår kondens på profilene selv om det er kulde ute samtidig som rommet er oppvarmet og har høyere luftfuktighet.

Det brukes kun topp glasskvalitet med isolerglass med energibelegg og argon gass. Som ellers brukes det kun sikkerhetsglass. Takdekke utføres i isolerglass eller 32 mm – 40 mm. kanalplater som gir meget god isolering.

Ta kontakt med oss eller kom innom vårt showroom.

Vi hjelper deg å designe, tegne og produsere etter dine behov og ønsker.