NYTER GODE DAGER I HAGESTUEN

Hagestuen fremstår som ny selv om det ble bygget av i 2013 av huseier selv, Eldor Otto Gilje. Konen Alvhild Høie Gilje har stått for interiøret, og sammen har de skapt en perfekt hagestue som brukes flittig, både sammen med venner og når storfamilien kommer på besøk.

 
Med fire barn og 12 barnebarn, blir det god stemning og mye liv i hagen på garden på Gilja.

– Når vi er mange samlet, legger vi frem gode kaker og saft på langbordet utenfor hagestuen. Kommer det regn kan vi bare trekke inn og ta med maten i hagestuen, isteden for å dra med oss alt inn i huset igjen. Det liker jeg godt, sier Alvhild.

Ekteparet har satt inn et kjøkkenskap, som rommer blant annet tallerkener og glass. På kjøkkenbenken står det en kaffemaskin som gir gjestene varm kaffe når de kommer på besøk. Vaffeljernet har også sin faste plass på hyllen som lett kan dras frem og ta i bruk når magene til små og store begynner å rumle.

Gode råd

En vårdag i 2013 tok Eldor turen innom Bøcon på Ganddal. Han hadde det klart i hodet hvordan hagestuen skulle se ut. Etter god hjelp og råd fra de ansatte i Bøcon endte han opp med en litt annen variant slik at hagestuen ble mer solid.

– Jeg ønsket egentlig glassfasader på alle sider, men skjønte at det ikke var den beste løsningen. De ble glassfasader på tre av sidene, og jeg la lekablokker på langsiden bak. Vi la inn varmekabler i gulvet under flisene, forteller Eldor Otto.

Monterte hagestuen selv

Eldor monterte den frittstående hagestuen selv og valgte å isolere den.

Vil du isolere eller ha hagestuen uisolert? Les om fordeler og ulemper her.

– Det gikk veldig fint å montere den selv. Vi bønder kan jo litt av alt, spøker han og fortsetter:

– Det må være opp til hver enkelte om de ønsker å bygge selv, og man bør jo vite litt om det på forhånd.

Ved inngangen til selve hagestuen er det satt opp et påbygg med tak som om sommeren vanligvis rommer grill, varmelamper og flotte blomster.

Er du på jakt etter en hagestue? Les mer her om mulighetene her.

– Grillen holder seg alltid tørr under taket. Vi har satt opp en ekstra varmeovn som gir god varme når det er ekstra kaldt. Om sommeren derimot har vi god nytte av både persiennene på alle gassfeltene og terrassemarkisene. Det er blir enormt varmt her om ikke, så det anbefaler jeg at alle har om de opplever at det blir for høy temperatur om sommeren, sier Alvhild.

Mange bruksområder og god kvalitet

Om våren og høsten når det er sol, men litt kjølig, får Alvhild likevel D-vitamin på kroppen. Hun åpner da opp glassdøren helt opp på langsiden, slik at hun kan sole seg inne i hagestuen og få varme.

– Det er helt perfekt, og virkelig herlig å gjør på den tiden av årstiden, sier hun.

Ellers hender det ofte at hun tar med boken ut i hagestuen for å lese med levende lys. Med alle glassflatene er det nemlig veldig lyst og godt. Og når Eldor Otto spiller for høy musikk i huset, tar han med seg høyttaleren ut i hagestuen.

Det er ikke gjort noe med hagestuen siden den ble bygget. Det har ikke vært nødvendig å male eller fikse på noe.

– Hagestuen har holdt seg enormt godt. Med gulvfliser er det veldig enkelt å holde det rent. Varmekablene står på når det er kaldt og siden hagestuen er isolert, slipper vi rå luft og isdannelse på glasset. Vi er veldig glade i hagestuen vår, forteller Alvhild fornøyd.

Trenger du hjelp til å planlegge og bygge din hagestue, så hjelper Bøcon deg i mål med fokus på kvalitet og funksjonell stil og løsninger.

Flere bilder av hagestuen:

Ta kontakt med oss eller kom innom vårt showroom.

Vi hjelper deg å designe, tegne og produsere etter dine behov og ønsker.